vakantieinkroatie.reismee.nl

Mijn ontmoeting met dolfijnen

Vrolijk springen enkele dolfijnen bij Cres en Lošinj door het water, al dan niet voor een boot uit. Wat een belevenis! In Kroatië zijn dolfijnen graag en veel geziene gasten, voor veel toeristen is het dan ook een prachtige ervaring om er eentje ‘in het echt’ te kunnen zien. Het leven en voortbestaan van ‘hun’ dolfijnen is voor de Kroaten een belangrijk onderwerp van gesprek.
Onlangs is daarom het jaarlijkse Adriatische Dolfijnen Project in Kroatië weer van start gegaan.
Het Adriatische Dolfijnen Project (ADP) is een project waarbij onderzoek wordt gedaan naar het behoud van de zogenaamde bottlenose Dolfijnen in de Middelandse Zee. Het project wordt op grote schaal uitgevoerd sinds 1987 en richt zich vooral op de eilanden Lošinj en Cres. Uiteraard komt ook de invloed van menselijke activiteiten op de dolfijnen uitgebreid ter sprake.
Iedereen die nu droomt van het zwemmen met dolfijnen in Kroatië wordt helaas teleurgesteld. Zwemmen met dolfijnen is illegaal in Kroatië. De redenen daarvoor zijn begrijpelijk; het is niet goed voor het dier, ze kunnen ziektes krijgen en overdragen en ook u kunt gewond raken door de scherpe vin van een dolfijn. Dolfijnen blijven wilde dieren en het is de bedoeling dat ze zo min mogelijk in direct contact komen met mensen, zodat ze grotere overlevingskansen hebben.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!